9 dagen

€ 3.829,- BTW-vrij

Let op: per 1 juli 2023 wijzigen de tarieven. Alle inschrijven voor 1 juli 2023 worden nog gefactureerd volgens bovenstaand tarief.

Inschrijven
Inschrijven summerschool(6 fysieke dagen 7 online dagdelen)

Bekijk de startdata, locatie en beschikbaarheid op ons opleidingsportaal.


Geriët van de Vis – Meijer
Stuur een mail

Algemene vragen: 085-0773610
Opleidingsvragen: 06-81089782

Arbeidsdeskundig casemanager (CROV)

De Crov-opleiding is bedoeld voor professionals die op individueel werknemersniveau casemanagement (gaan) uitvoeren. Als Crov ben je werkzaam of ga je werken in de praktijk van ziekteverzuim en draag je bij aan het beperken of het voorkomen van de schadelast.

De Crov-opleiding wordt bij IVA opleidingen: 'arbeidsdeskundig casemanager' genoemd. Wij leiden je op zodat je naast het ondersteunen van de processtappen, ook adviezen van de bedrijfsarts kunt interpreteren. Je zorgt dus voor een optimale samenwerking tussen de bedrijfsarts, werkgever en werknemer en draag je bij aan de ondersteuning van succesvolle re-integratie.

Geaccrediteerd als post HBO opleiding

Na succesvolle afronding van de opleiding mag je de titel Crov voeren en ontvang je door de beroepsvereniging RNVC erkend diploma. Onze Crov-opleiding is geaccrediteerd als post-HBO opleiding door zowel HOBEON SKO als het CPION.

Casemanager regie op verzuim volgen bij IVA Opleidingen

Als 100% specialist en grondlegger van arbeidsdeskundige opleidingen heeft IVA Opleidingen bijna 20 jaar een vooraanstaande positie in het arbeidsdeskundig domein en bijna vijf jaar in het domein van casemanagers verzuim. Alle kennis en energie binnen IVA Opleidingen is erop gericht om jou passievol op te leiden en intensief te begeleiden. Dit om van jou een krachtig en gewaardeerd casemanager verzuim te maken. Die belofte aan jou en aan de sector dagelijks waarmaken voelen wij als onze missie en verantwoordelijkheid.

Crov-opleiding volgen bij IVA Opleidingen

Als arbeidsdeskundig casemanager biedt je werkgevers en werknemers ondersteuning om de gegeven adviezen van de bedrijfsarts te vertalen naar mogelijkheden voor inzet in eigen werk.

Tijdens de opleiding leer je:

  • De sociale wetgeving om het verzuimproces te kunnen begeleiden
  • Het belastbaarheidsprofiel van de bedrijfsarts te begrijpen
  • Het belastbaarheidsprofiel te vertalen naar mogelijkheden voor opbouw in het werk
  • Werkgever en werknemer te adviseren over de loonwaarde van deze re-integratie
  • Aan de hand van het Huis van Werkvermogen onderliggende problematiek bespreekbaar te maken
  • De kosten van het verzuim inzichtelijk te maken en te beheersen
  • Communicatieve vaardigheden: wat dit betekent voor je eigen ontwikkeling en contact aangaan met werkgever, werknemer en bedrijfsarts

Programma
Wij bieden negen lesdagen en twee praktijkdagen, verdeeld over 5 maanden. Tijdens de twee praktijkdagen en de werkopdrachten wordt de theorie aan de praktijk verbonden.

De opleiding kan je volledig fysiek volgen (alle lesdagen in het lokaal) of hybride: 6 lesdagen op een fysieke locatie en 7 dagdelen online. Deze variant wordt tijdens de summerschool aangeboden.
n.b. Voor de Summerschool is werkervaring een vereiste.

De toetsing
De opleiding arbeidsdeskundig casemanager wordt als volgt getoetst

  • Werkopdrachten: beoordeling of je de theorie kan vertalen naar een casus
  • Open boek tentamen sociale wetgeving
  • Schriftelijke eindopdracht aan de hand van een door IVA Opleidingen aangeleverde casus

Volledige opleiding tot casemanager verzuim
Wil je de volledige opleiding tot casemanager verzuim ervaren? Dan kun je naast de Crov-opleiding ook de opleiding: Register care en casemanager (RCCM) volgen. Deze opleiding richt zich op bedrijfs-en organisatieniveau. De modules zijn aaneengesloten te volgen, tegen gunstige voorwaarden. Interesse? Neem contact op.

Leren bij IVA Opleidingen
Leren bij IVA Opleidingen wordt ervaren als: intensief, persoonlijk, zelf ontwikkelend, diepgaand en praktijkgericht. Om de hoge kwaliteit van de opleiding voor elk individu te waarborgen werkt IVA Opleidingen tijdens de gehele opleiding volgens de bijzondere methode van het Persoonlijk Competentie Leer Dossier (PCLD). Opleiden volgens deze methode betekent dat elke deelnemer maatwerk, ontwikkeling en optimaal persoonlijke aandacht ontvangt. Ons idee daarbij is dat het team van docenten, praktijkbegeleiders en je mentor alles uit de kast halen om maximaal betekenisvol voor jou te zijn. Dat is onze verantwoordelijkheid die we dagelijks voelen. Dit kunnen wij waarmaken door onze intrinsieke motivatie en het feit dat onze ervaren teamleden didactisch zeer vaardig zijn en dagelijks werkzaam zijn in de casemanagement praktijk.