Opleiding casemanager verzuim

Een casemanager verzuim zorgt voor een goed verloop van het re-integratieproces en is het vaste aanspreekpunt voor de werkgever, de medewerkers, de bedrijfsarts en andere betrokken professionals.

De opleiding tot casemanager verzuim

Als casemanager verzuim vervul je een belangrijke rol in het proces rondom zieke werknemers. Je zorgt ervoor dat ze zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen en dat ze daar ook blijven. Je werkt samen met de werkgever, werknemer en de bedrijfsarts om ervoor te zorgen dat iedereen goed geïnformeerd is en dat er goed samengewerkt wordt. Daarnaast help je ook mee om het verzuimbeleid te verbeteren en ervoor te zorgen dat mensen gezond en gemotiveerd blijven werken.
Bekijk het aanbod
Image

Aanbod

Ons aanbod voor de opleiding tot casemanager verzuim

Ontdek de diverse mogelijkheden binnen het casemanager verzuim. Bij IVA Opleidingen kun je kiezen uit verschillende opleidingsrichtingen, afhankelijk van waar jouw interesses liggen. Wil je je richten op het begeleiden van werknemers op individueel niveau of juist het voeren van gesprekken in de spreekkamers? Misschien wil je liever leidinggevenden coachen en ondersteunen, of het management adviseren over het verzuimbeleid. Met een van onze opleidingen kun je een casemanager worden en je specialiseren binnen jouw gewenste expertise. 

Casemanager basisopleiding

Deze opleiding is er voor iedereen die meer wil weten over verzuim, de Wet verbetering Poortwachter (WvP) en de WIA. 

Post-hbo

2 lesdagen 

€ 649,- all-in

CRoV-opleiding: Casemanager regie op verzuim

Voor professionals die werkgevers en werknemers (gaan) begeleiden binnen de Wet verbetering Poortwachter als arbeidsdeskundig casemanager en vanuit die rol willen bijdragen aan een succesvolle re-integratie.  

Post-hbo

Je bepaalt zelf het tempo: 5 weken, 5 maanden of 1 jaar

€ 3.999,- all-in

RCCM-opleiding: Register case- en caremanager

Voor HR-adviseurs, arbeidsdeskundigen en casemanagers die zich bezighouden met het coachen van leidinggevenden en medewerkers bij verzuim, en het management advies geven over het verzuimbeleid en inzetbaarheid. 

Post-hbo

5 maanden

€ 3.999,- all-in

POB-opleiding: Taakgedelegeerde bedrijfsarts

Voor ervaren verzuimprofessionals die als taakgedelegeerde werkzaam willen zijn ter ondersteuning van de bedrijfsarts. Goed om te weten: de taakgedelegeerde bedrijfsarts wordt in de praktijk ook wel casemanager taakdelegatie of praktijkondersteuner bedrijfsarts genoemd.  

Post-hbo

10 maanden

€ 4.799,- all-in

Image

Wat je leert

Dit leer je als casemanager verzuim

 • Image
  Begrijpen hoe de wetgeving werkt rondom verzuim, zodat je werkgevers en werknemers kunt adviseren over wat er gebeurt als iemand niet kan werken. 
 • Image
  Leren hoe je onderliggende problemen kunt bespreken en herkennen die invloed hebben op het vermogen om te werken. 
 • Image
  Ontdekken hoe je de kosten van verzuim kunt begrijpen en beheersen, zodat je kan adviseren over effectieve maatregelen. 
 • Image
  Je communicatieve vaardigheden verbeteren, zodat je goed kan communiceren met werkgevers, werknemers en andere betrokkenen in het verzuimproces. 

Onze visie

Optimaal benutten van talent leidt tot duurzame re-integratie

Bij IVA Opleidingen geloven we dat het belangrijk is om talenten te benutten voor een succesvolle terugkeer naar werk. We leiden verzuimprofessionals op die verder kijken dan alleen cijfers en regels en ook aandacht hebben voor de persoon en zijn of haar talenten. Kies je voor IVA Opleidingen, dan kies je voor een praktische opleider die je helpt ontdekken waar je goed in bent. Wij laten je zien hoe je jouw talenten kunt gebruiken om anderen echt vooruit te helpen.

Onze toegewijde experts helpen je graag verder

Image
Ontmoet de experts

Wil jij starten met deze opleiding?

Onze toegewijde docenten helpen je graag verder. Aanmelden kan via ons opleidingsportaal.
Image
Direct inschrijven