Meer dan het leren van een vak

Het gaat over jouw ontwikkeling. Jouw authentiek leiderschap en over de rol die jou krachtig en onderscheidend maakt

Arbeidsdeskundige:

jouw functie en de omgeving

De functie van arbeidsdeskundige is boeiend door de grote mate van differentiatie op de terreinen van mens-werk-inkomen: geen casus is gelijk. Ook kent de functie een grote variëteit: in taken, werkterreinen en in de planning van de uitvoering en biedt daarmee goede kansen in het vinden van de optimale balans tussen werk en privé.

Waarom kiezen voor IVA Opleidingen

  • Wij zijn erkend post-HBO opleider door HOBEON SKO
  • Wij bieden de meeste contacturen: zowel lesdagen als praktijkdagen
  • Wij verzorgen zowel lesdagen, als praktijk- en stagedagen

Ons aanbod – opleidingen arbeidsdeskundige

Bij IVA Opleidingen kan zowel de volledige arbeidsdeskundige opleiding, als de opleiding per module gevolgd worden.
De functie van arbeidsdeskundige is een ervaringsvak. Die wetenschap vormt samen met onze visie op arbeidsdeskundig leiderschap de fundering van de opleiding. Een intensieve opleiding waarin het vak, de praktijk en ontwikkeling tot arbeidsdeskundige op een unieke manier wordt samengebracht. 
Lees meer

Als beoordelaar geeft de arbeidsdeskundige advies over de mate van arbeidsongeschiktheid, de hoogte van de uitkering en de mogelijkheden voor de inzet in alternatief werk. Tijdens deze module-opleiding wordt de belastbaarheid van de cliënt vertaalt naar potentiele perspectieven.

Lees meer
Het is voor een arbeidsdeskundige binnen het werkveld van verzuim en re-integratie van grote betekenis om waarde toe te voegen aan de begeleiding naar een optimale werkplek in relatie tot de individuele belastbaarheid. Daarom leert de deelnemer in deze module-opleiding het proces van casemanagement en re-integratiebegeleiding. 
Lees meer

De arbeidsdeskundige in de rol van adviseur heeft als doel om toekomstige problemen bij werknemers te voorkomen. Duurzame continuering van werk om uitval te voorkomen staat centraal. Dit wordt gerealiseerd door de kenmerken van overbelasting vanuit het individu te vertalen naar de consequenties voor een bredere doelgroep.

Lees meer