Passievol opleiden,

intensief begeleiden

Gebruik de kennis en energie binnen IVA Opleidingen 

Wil je graag persoonlijk advies?

Wout Achterveld

Docent Psychische Arbeidsongeschiktheid en Re-integratie

Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot groepsleerkracht in het basisonderwijs en de passie voor lesgeven is altijd gebleven. Toch heeft mijn carrière al snel een wending genomen. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de jeugdhulpverlening en een tweetal jaren in het basisonderwijs ben ik als diagnosticus gaan werken in een GGZ instelling. Tegelijk ben ik naast mijn werk psychologie gaan studeren. Ik ben ruim 12 jaar werkzaam geweest als psychodiagnosticus bij de centrale afdeling van een (grote) GGZ instelling waarbij wij vaak de meer complexe diagnose vraagstukken vanuit het de gehele instelling voor onze rekening namen. Inmiddels al weer meer dan 15 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar een re-integratiebedrijf. Hier ben ik werkzaam als diagnosticus op het snijvlak van arbeid en gezondheid.

Op grond van onderzoek doe ik uitspraken over de psychische belastbaarheid van de kandidaten en de factoren en kenmerken waarmee bij de re-integratie rekening moet worden gehouden. Naast mijn uitvoerende werk geef ik leiding aan het team van psychologen en geef ik met enige regelmaat trainingen en bijscholing op het gebied van de psychopathologie, persoonlijkheid en gespreksvaardigheden. Sinds enkele jaren doe ik dit ook bij de opleiding tot arbeidsdeskundige van IVA opleidingen.

Het doel van mijn lessen is de gereedschapskist van de arbeidsdeskundige vullen met aanvullende kennis en vaardigheden over psychologische onderwerpen.


Terug naar overzicht
© 2020 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment