IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

CEDEO klanttevredenheidsonderzoek: 96% is tevreden of zeer tevreden over IVA Opleidingen

Van februari tot april 2018 heeft CEDEO een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder klanten en studenten van IVA Opleidingen. Het Cedeo is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoeken uitvoert onder de klanten en deelnemers van opleidingsinstituten. Uit het onderzoek blijkt dat 96% tevreden tot zeer tevreden is over de opleidingen en dienstverlening van IVA Opleidingen. 

De samenvattende conclusie door Cedeo
Opleidingsprogramma
Men is uiterst tevreden over de opleidingsprogramma’s van IVA Opleidingen. Referenten noemen het aanbod voldoende breed. Een citaat over de opleidingsprogramma’s: “De onderwerpen sluiten goed aan bij het vakgebied en zijn actueel. Sommige trainingen gaan iets verder dan het vakgebied zodat je je breder inzetbaar kunt maken. Je kunt ook zelf onderwerpen aandragen. IVA Opleidingen onderhoudt goed contact met ex-leerlingen en luistert naar de input die zij leveren. Zij volgen de ontwikkelingen in het vakgebied en haken daar goed op in”.

Uitvoering
Vijftig procent zegt “tevreden” te zijn over de uitvoering van opleiding en trainingen. Veertig procent is zelfs “zeer tevreden”. De referenten geven aan dat IVA Opleidingen zorgt voor goede docenten die specialisten zijn op hun vakgebied. De diversiteit aan opleiders brengt een afwisseling in werkvormen met zich mee. 

Opleiders
Over de opleiders zijn de referenten zeer positief. Men vertelt dat er gastdocenten worden ingehuurd die allen specialisten zijn op hun vakgebied.
Ter illustratie enkele uitspraken: “IVA Opleidingen doet haar best om goede docenten aan te trekken met kennis van zaken. Sommige schieten echt naar boven toe uit. Zij weten een leuke interactie met de deelnemers te bewerkstelligen en de lessen zijn echt de moeite waard”, “Enkele docenten zijn ook verbonden aan de opleidingen tot arbeidsdeskundige. Dat zijn echt vakspecialisten. Zij geven goede feedback”.

Natraject
Ook over het natraject is men (zeer) tevreden. Referenten geven aan dat IVA Opleidingen zich beschikbaar stelt voor hulp en begeleiding. Dit wordt gewaardeerd. Een ander geeft juist aan dat IVA Opleidingen initiatief neemt om in gesprek met deelnemers te blijven zodat een goede aansluiting met het werkveld blijft bestaan. Alle referenten geven aan voldoende rendement uit de trainingen te halen. Zij vinden dat hun kennis up to date wordt gehouden en dat zij met een bredere blik naar het werkveld leren te kijken. 

Organisatie en Administratie
De organisatie en administratie is dik in orde. De geïnterviewden vertellen dat de organisatie goed bereikbaar is en dat zij vriendelijk worden geholpen. Alle zaken worden vlot en op tijd geregeld. De referenten die de trainingen in-company hebben laten uitvoeren zeggen dat zij goed en klantvriendelijk zijn geholpen. De reactietijden zijn kort. Veertig procent is dan ook “tevreden” over de organisatie en administratie; zestig procent is “zeer tevreden”.

Relatiebeheer
Men is (zeer) tevreden over de wijze waarop IVA Opleidingen het relatiebeheer voert. Referenten vinden dat zij voldoende op de hoogte worden gehouden van het opleidingsaanbod via de website. 

Prijs-kwaliteitverhouding 
De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de trainingen vindt men in orde. Enkele uitspraken hierover: “De trainingen zijn zeker niet te duur. Zij bieden kwalitatief goede trainingen. Voor ons is dat belangrijker dan de prijs”, “Juist om de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb ik voor IVA Opleidingen gekozen” en “De kwaliteit van de trainingen is goed."

Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 
Alle geïnterviewden zijn (zeer) tevreden over de opleidingen en trainingen van IVA Opleidingen en hun samenwerking met hen. Als pluspunten worden vooral de actuele kennis van het vakgebied en de goede manier van overdragen van deze kennis genoemd. Ter toelichting: “IVA Opleidingen weet goede docenten aan zich te binden. Ze zijn allen afkomstig uit het vak en zijn gepokt en gemazeld. Zij richten zich specifiek op arbeidsdeskundigen en bieden hen een zeer gericht cursusaanbod. Dat doen zij goed!” Er worden geen verbeterpunten genoemd. Alle referenten zijn van harte bereid om IVA Opleidingen en haar trainingen aan anderen aan te bevelen of hebben dit al eens gedaan. Tot slot een uitspraak van een zeer tevreden referent: “IVA Opleidingen is een fijne partij. Zij verdienen meer dan lof!”

Geplaatst op Dinsdag 8 mei 2018© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment