IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

IVA Opleidingen heeft een slagingspercentage van 91%

IVA Opleidingen heeft een slagingspercentage van 91% voor de opleiding tot arbeidsdeskundige. Het landelijk gemiddelde van alle opleidingen is  80%. 

Sinds 2016 wordt het examen voor alle opleiders centraal afgenomen, middels een Centraal Assessment. Tijdens dit vier uur durende assessment spelen studenten in drie rollenspellen een situatie uit, waar je als arbeidsdeskundige mee te maken kan krijgen in de praktijk. Ook voeren studenten een reflectiegesprek, waarbij zij hun handelen reflecteren aan de arbeidsdeskundige competenties.

Sinds januari 2016 heeft IVA Opleidingen 44 studenten aangemeld voor dit Assessment. IVA Opleidingen heeft een volledig vernieuwd curriculum, inclusief stagegarantie, waarbij studenten de aangeleerde theorie tijdens de opleiding aan praktijksituaties koppelen. Wij geloven dat het huidige werkveld van arbeidsdeskundigen meer vraagt dan kennis en kunde alleen. Dat vraagt om leiderschap, arbeidsdeskundig leiderschap. Dit betekent dat je als arbeidsdeskundige leiding moet kunnen nemen in een proces, door op basis van een gedegen analyse tot een oordeel, besluit en daarmee advies kan komen. Dat advies gaat in veel gevallen verder dan alleen de beoordeling over belasting en belastbaarheid.

In onze visie zijn onze studenten professionals die opgeleid worden om de kennis, vanuit de belasting die het werk van mensen vraagt, te koppelen aan een beleid van duurzame inzetbaarheid. Maar boven alles professionals die de regie in handen nemen, die heldere keuzes durven maken op basis van hun ontwikkeld analytisch, empathisch en leiderschapsvermogen. Op die manier kunnen zij naar alle belanghebbenden, met vaak tegengestelde belangen, maximaal waarde toevoegen en daarmee draagvlak creëren. En juist dat maakt leiderschap noodzakelijk en zo betekenisvol.

IVA Opleidingen is dan ook trots op haar studenten, die dit resultaat mogelijk gemaakt hebben! 

Geplaatst op Maandag 1 mei 2017© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment