IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Scholingskosten ook in 2018 nog fiscaal aftrekbaar

Ben je geinteresseerd in de opleiding tot arbeidsdeskundige? Dan is ook voor 2018 de kosten voor de opleiding nog fiscaal aftrekbaar. De regeling blijft in ieder geval tot 2019 behouden, zo informeerde minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op 4 juli de Tweede Kamer. 

Het kabinet wilde de aftrekmogelijkheid met ingang van 2017 schrappen, en dat is nu opnieuw uitgesteld. De aanleiding van het uitstel is overwegend van praktische aard; de overheid is nog bezig met een onderzoek naar alternatieven voor de fiscale aftrek. 

Andere oplossingen

Iedere werknemer moet de mogelijkheid hebben om zijn of haar positie op de arbeidsmarkt via scholing te verbeteren. Als om welke reden dan ook de kosten van deze scholing niet worden vergoed, moet de werknemer via een andere weg geholpen kunnen worden. "De fiscale aftrekbare van studiekosten kan een uitstekende stimulans zijn", aldus Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. "Als de fiscus een deel van de kosten op zich neemt, is de druk van de studiekosten op het inkomen van de werknemer zelf minder groot."

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de site van de Belastingdienst

bron: www.anbo.nl 

Geplaatst op Dinsdag 19 september 2017© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment