IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Training IVA Opleiding en Training maakt sociale wetgeving weer inzichtelijk

Werkgevers, politici en arbeidsjuristen buitelen momenteel over elkaar heen in hun kritiek op de Wet werk en zekerheid, die vorig jaar van kracht werd. De regels bij verzuim en re-integratie zijn ingewikkeld en veranderlijk. Menig professional heeft inmiddels het gevoel dat alleen arbeidsjuristen hier nog wijs uit worden. Voor deze professionals organiseert IVA O&T een tweedaagse basiscursus over sociale wetgeving en arbeidsrecht.

HR-specialisten, arbeidsdeskundigen, casemanagers, re-integratiebegeleiders en werkgevers komen dagelijks in contact met sociale wetgeving. Om hun werk goed te doen, moeten ze op de hoogte zijn en blijven van de ontwikkelingen op het gebied van sociale wetgeving en arbeidsrecht. Dit was al complex, maar in het afgelopen jaar zijn er zoveel wijzigingen doorgevoerd, dat de consequenties hiervan niet altijd meer te overzien zijn.

Media niet altijd correct

Daar komt nog bij dat de berichtgeving in de media over met name de Wet werk en zekerheid lang niet altijd correct is. Hierdoor neemt de verwarring nog toe. De basiscursus sociale wetgeving en arbeidsrecht van IVA Opleiding & Training neemt deze verwarring weg. De cursus praat professionals werkzaam op het gebied van mens, werk en inkomen bij over díe recente veranderingen die zij nodig hebben voor hun werkveld.

Zelf toepassen in de praktijk

Omdat het er niet naar uitziet dat de wetgeving zich binnenkort stabiliseert – de volgende wijzigingen staan alweer op stapel – is het ook van belang dat deze professionals weten hoe ze op de hoogte blijven, waar ze zelf toekomstige veranderingen kunnen opzoeken in de wetgeving. En hoe ze die dan kunnen in hun praktijk toepassen. Deze essentiële vaardigheden komen in de basiscursus eveneens aan bod.

Over de trainer

De cursus is in handen van Turgut Hefti. Turgut is een veelgevraagd freelance arbeidsdeskundige, jurist, projectleider en casemanager. Hij heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van arbeidsmobiliteit en het oplossen van complexe vraagstukken op het terrein van sociale zekerheid en arbeidsrecht.

Meer weten? Kijk op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie. 

De basiscursus sociale wetgeving en arbeidsrecht levert 10 certificeringspunten op.

Let op: deze training is geen onderdeel van het abonnement bij- en nascholing van IVA O&T.

Geplaatst op Donderdag 7 april 2016© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment