IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

IVA O&T als eerste opleider geslaagd voor het centraal assessment

IVA O&T heeft als eerste arbeidsdeskundig opleider haar studenten aangemeld voor het centraal assessment. Tot april 2016 mogen opleiders kiezen tussen een eigen examen of een centraal assessment, bij een onafhankelijk examenbureau.

IVA O&T heeft haar opleiding per januari 2015 aangepast aan de eindtermen van CADO+. Studenten bij IVA O&T krijgen nu drie modules onderwezen, waarin de rol van beoordelaar, begeleider en (preventie)adviseur uitgebreid aan bod komen.

IVA O&T is de eerste opleider die middels de inrichting van haar curriculum conform CADO+ klaar was om dit centraal assessment uit te voeren, voor de verplichte ingangsdatum van april 2016. De studenten van de groep januari 2015 die opgegaan zijn voor het centraal assessment zijn allen geslaagd, met gemiddeld 77% van de te behalen punten.

IVA O&T feliciteert de deelnemers van deze opleiding die én de uitdaging van een volledig vernieuwd curriculum als het landelijk centraal assessment met goed gevolg doorlopen hebben.

Centraal assessment uniforme afsluiting van de opleiding tot arbeidsdeskundige.

De opleiding tot arbeidsdeskundige is de afgelopen jaren erg veranderd: zowel qua duur in scholingsdagen als qua intensiteit. De NVvA heeft middels het CADO+ nieuwe eisen gesteld aan opleiders om de kwaliteit van de nieuwe professionals op de arbeidsmarkt te bewaken.

Naast de inhoudseisen heeft het NVvA een centraal assessment ingericht: alle studenten volgen nu bij een centraal examenbureau dit assessment en ontvangen het diploma op het moment dat zij zowel voldoen aan de inhoudelijke criteria van CADO+ als een goed doorlopen assessment hebben afgelegd.

CADO+

In CADO+ zijn de drie kerntaken van de arbeidsdeskundige opgenomen. Het voorkomen van discrepanties tussen belasting en belastbaarheid; Beoordelen van discrepanties tussen belasting en belastbaarheid; Herstellen van discrepanties tussen belasting en belastbaarheid. Deze drie kerntaken zijn uitgewerkt in eindtermen en zijn daarmee de norm voor de inhoud van opleiding tot arbeidsdeskundigen.

Centraal assessment

Naast het nieuwe curriculum hebben alle opleiders zich gecommitteerd aan het uitvoeren van een landelijk centraal assessment. Tijdens een vier uur durend centraal assessment wordt middels rollenspelen de arbeidsdeskundige competenties getoetst. De student heeft tijdens dit assessment vier gesprekken, waarin hij vanuit twee verschillende kerntaken zijn arbeidsdeskundige competenties moet laten zien.

 

Geplaatst op Donderdag 10 maart 2016© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment