IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Aan de slag met Motivational interviewing

Het werkveld van arbeidsdeskundigen is de laatste jaren verruimd. Waar zij vroeger vooral beoordelend onderzoek deden, krijgen ze steeds vaker te maken met re-integratievraagstukken en de begeleiding van mensen naar werk. In hun nieuwe rol is het van belang dat arbeidsdeskundigen goede gesprekstechnieken beheersen.

Arbeidsdeskundigen houden zich van oudsher bezig met de beoordeling van de belastbaarheid van mensen. De laatste jaren wordt de expertise van arbeidsdeskundigen steeds meer ingeroepen bij de re-integratie van mensen met een ziekte of beperking naar (ander) werk. Het gaat dan onder meer om re-integratie tweede spoor en de begeleiding van Wajongers. De invoering van de Participatie in 2015 heeft de vraag naar arbeidsdeskundigheid verder doen toenemen.

Van beoordelen naar begeleiden

Dit betekent dat arbeidsdeskundigen behalve beoordelen steeds vaker mensen gaan begeleiden naar werk. Dit vraagt om een andere manier van communiceren met cliënten. Daarom biedt IVA Opleiding & Training op 21 en 22 april 2016 de training Motivational interviewing aan. Motiverende gespreksvoering is een op samenwerking gerichte gespreksstijl die iemands eigen motivatie en bereidheid tot verandering versterkt. Deze methode helpt mensen vanuit hun eigen motivatie (weer) aan de slag.

Doelgericht en niet vrijblijvend

De training is in handen van arbeidsdeskundige en trainer Maaike de Haan, die ruim twaalf jaar ervaring heeft op het gebied van Mens & Werk. 

Interesse? Kijk op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Deze training maakt geen onderdeel uit van het abonnement bij- en nascholing van IVA O&T en levert 10 certificeringspunten op.

 

Geplaatst op Maandag 8 februari 2016© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment