IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Ondersteuning bij banenafspraak door opnaarde100000.nl

Het zijn de werkgevers die de komende jaren 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking moeten gaan realiseren. Om zo aan de banenafspraak uit de Participatiewet te voldoen. Om werkgevers hierbij te ondersteunen, hebben VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland de website opnaarde100000.nl gelanceerd. Op deze site vinden werkgevers informatie, advies en good practices.

Deze week werd bekend dat multinationals Philips en ASML verwachten dat het een hele klus wordt om voldoende banen voor mensen met een arbeidsbeperking te creëren. Straks moet 5% van hun personeelsbestand bestaan uit mensen met een beperking. Zowel Philips als ASML hebben al werknemers met een beperking is dienst, maar nog niet genoeg om aan de banenafspraak te voldoen. Zo heeft Philips nu 35 mensen in dienst die vallen onder de banenafspraak, maar dat moeten er op termijn 650 worden.

Overkoepelende wegwijzer

Beide bedrijven zitten in een innovatieve sector en eisen heel specifieke competenties van hun medewerkers. Het is moeilijk om hier passende banen voor mensen met een beperking te vinden. Om deze en andere werkgevers op weg te helpen, is er opnaarde100000.nl. Dit is een overkoepelende wegwijzer die werkgevers helpt banen voor mensen met een arbeidsbeperking creëren. Branches, regio’s en individuele werkgevers worden op de site aan elkaar gekoppeld, waardoor ze kennis en ervaring kunnen delen.

Ondersteuning door ‘vlootpartners’

Ook kunnen werkgevers op de website vinden welke partijen ondersteuning bieden bij het aan het werk helpen van mensen met een beperking. Deze ‘vlootpartners’ kunnen werkgevers informeren en adviseren, ze bieden een netwerk, geschikte kandidaten of bemiddeling om deze kandidaten te vinden, financiële ondersteuning of begeleiding van mensen met een beperking tijdens het werk.

Meer lezen

Als opleider van arbeidsdeskundigen wil IVA Opleiding & Training gemeenten en bedrijfsleven ondersteunen bij de optimale inzetbaarheid van mensen. Vanuit deze expertise bieden wij de opleiding Participatiedeskundige. Lees meer over de rol van de klantmanager Participatiewet in ons whitepaper over de Participatiewet. Of neem contact op met IVA Opleiding & Training, tel. (0541) 53 87 75.

Gerelateerd

Toch € 2.000 premiekorting voor doelgroep banenafspraak?
Loonkostensubsidie alleen trekt werkgevers niet over de streep
Klantmanagers Den Haag en regio Haaglanden geslaagd
Samen op weg naar 100.000 banen

Geplaatst op Woensdag 2 december 2015© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment