IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Doelgroepregister online te raadplegen

Het doelgroepregister, met mensen die in aanmerking komen voor een baan uit de banenafspraak, staat nu online. Dit register wordt beheerd door UWV. Hierin kunnen werkgevers vinden of een sollicitant ook meetelt voor de banenafspraak voor mensen met een arbeidshandicap. Werkgevers die niet genoeg arbeidsbeperkte werknemers in dienst hebben, kunnen per 2018 een boete krijgen.

Kabinet en werkgevers hebben afgesproken dat ze voor mensen met een arbeidsbeperking in totaal 125.000 extra banen gaan creëren. Dit moet in 2026 een feit zijn. Deze afspraak staat bekend als de banenafspraak. Het personeelsbestand van elk bedrijf moet voor 5% uit mensen met een arbeidsbeperking gaan bestaan.

Werknemer telt mee voor banenafspraak

Komen er niet genoeg banen, dan treedt de Quotumwet in werking. Hierbij kunnen werkgevers die niet voldoende werknemers met een arbeidsbeperking in dienst hebben, een boete van € 5.000 krijgen per niet-ingevulde arbeidsplaats. Als werkgevers een werknemer uit het doelgroepenregister in dienst nemen, weten ze tenminste zeker dat deze werknemer meetelt voor de banenafspraak.

Inloggen op werkgeversportaal

Werkgevers konden al via een formulier UWV vragen om informatie uit het doelgroepregister. Wegens privacyregels kregen werkgevers deze gegevens vervolgens per post, wat de sollicitatieprocedure kon vertragen. Nu kunnen ze het register dus zelf raadplegen. Dit kan door in te loggen op het werkgeversportaal op de website van UWV.

Meer lezen

Als opleider van arbeidsdeskundigen wil IVA Opleiding & Training gemeenten en bedrijfsleven ondersteunen bij de optimale inzetbaarheid van mensen. Vanuit deze expertise bieden wij de opleiding Participatiedeskundige. Lees meer over de rol van de klantmanager Participatiewet in ons whitepaper over de Participatiewet of neem contact op met IVA Opleiding & Training, tel. (0541) 53 87 75.

Geplaatst op Dinsdag 24 november 2015© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment