IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Kansen voor adviseurs in de MKB markt

Kleine bedrijven lopen risico op hoge kosten als werknemers uitvallen door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Toch laten zij zelden een risicoanalyse uitvoeren, zo blijkt uit onderzoek dat TNS Nipo uitvoerde in opdracht van De Goudse. Een mooie kans voor de adviseur.

Van de MKB-ondernemers met maximaal dertig werknemers laat 31 procent wel eens een risicoanalyse uitvoeren. Slechts 18 procent doet dit op structurele basis. Die lage percentages zijn opmerkelijk, aangezien enkele ziektegevallen bij deze ondernemers al hard kunnen aankomen. De loondoorbetalingskosten kunnen een grote last vormen, en als deze werkgevers ook na 1 januari 2014 gedeeltelijk individueel gedifferentieerde premies moeten betalen voor de Ziektewet en de WGA, kan de schadelast nog veel groter worden.

Verschil maken Een professionele adviseur die alle risico’s en kansen overziet, kan het verschil maken voor de MKB-ondernemer. Het blijft natuurlijk niet bij het uitvoeren van een risicoanalyse. De adviseur kan de werkgever ook concrete maatregelen aandragen die helpen de risico’s te beperken. Gericht preventief beleid is onmisbaar voor het terugdringen van de schadelast, maar ook verzuim- en re-integratiebeleid, en juridisch advies over omgang met beoordelingen en schadeclaims kunnen een kleine ondernemer helpen de verzuimkosten terug te dringen.

Toespitsen Voor adviseurs die zich willen specialiseren in het MKB, liggen er grote kansen. Het is wel zaak de dienstverlening dan goed toe te spitsen op het MKB, dat immers andere behoeftes heeft dan organisaties met vele honderden werknemers. Een pakket met diensten die de MKB’er meteen duidelijkheid vooruit helpen en een helder kostenplaatje, maken advies inwinnen voor het MKB meteen een stuk aantrekkelijker.

Geplaatst op Donderdag 3 oktober 2013© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment