IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Klantmanagers Den Haag en regio Haaglanden geslaagd!

De klantmanagers van de gemeente Den Haag en regio Haaglanden hadden behoefte aan een goede voorbereiding op de nieuwe Participatiewet. IVA O&T is in zeventien lesdagen intensief met deze medewerkers aan de slag gegaan. Het maatwerk van IVA O&T heeft zijn vruchten afgeworpen: alle dertien medewerkers hebben de opleiding succesvol afgerond en hun diploma behaald. Zij kunnen met kennis van de regelgeving, vaardigheden en inzicht in de doelgroep alle uitdagingen aan!

De afgelopen maanden gingen de ervaren opleiders van IVA O&T aan de slag met de professionele werkadviseurs/klantmanagers van gemeente Den Haag en regio Haaglanden. Het doel: zorgen dat de medewerkers brede kennis hebben van de nieuwe regelgeving. Én dat ze deze in de praktijk kunnen toepassen in hun eigen werk. Daarvoor ontwierp IVA O&T een opleiding die precies op maat is gesneden voor de gemeente Den Haag.

Uitdaging van de Participatiewet

Samen gingen dertien klantmanagers aan de slag met de deelopleiding Arbeidsdeskundige, binnen de opleiding Participatiedeskundige. Uiteraard was er aandacht voor de theoretische kennis van de Participatiewet en sociale wetgeving. Daarnaast is er hard gewerkt aan belangrijke vaardigheden, onder meer met behulp van casuïstiek. De klantmanagers hebben onder meer geleerd om:
– vast te stellen of iemand behoort tot de doelgroep van de Participatiewet;
– de loonwaarde te berekenen voor een doelgroep;
– te beoordelen of een plaatsing echt passend is;
– te beoordelen of er sprake is van onwil of onvermogen;
– op te treden als gesprekspartner van UWV bij het vaststellen van garantiebanen.

Succesvol afgesloten

Alle dertien deelnemers hebben de intensieve opleiding succesvol afgesloten. Zij kunnen aan de slag met het matchen van functieprofielen en kandidaten die tot de doelgroep behoren. Met andere woorden: zij kunnen zorgen voor de fine tuning van de plaatsing van kandidaten. Ze beschikken over alle kennis, vaardigheden en instrumenten die nodig zijn om de Participatiewet in hun gemeente en regio optimaal uit te voeren.

Geplaatst op Vrijdag 26 juni 2015© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment