IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Nog weinig vacatures voor doelgroep Participatiewet

Het schiet nog niet hard op met het aantal vacatures voor werknemers die onder de doelgroep van de Participatiewet vallen. Weliswaar zijn er nog wel wat vacatures die werven onder de noemer van de Participatiewet, maar daarvan is slechts een fractie ook echt gericht op de doelgroep van deze wet. Dit is met name hinderlijk voor dat deel arbeidgehandicapten dat wordt geacht zelf een baan te vinden.

Sinds 1 januari is de Participatiewet van kracht. Deze wet moet ervoor zorgen dat meer werknemers met een arbeidsbeperking aan het werk gaan bij gewone werkgevers. Tot 2026 moeten er 125.000 banen bijkomen voor arbeidsbeperkte werknemers. Organisaties die te weinig of geen arbeidsgehandicapten in hun organisatie aan het werk laten en zich daarmee niet aan deze banenafspraak houden, kunnen een boete krijgen.

Extra aantrekkelijk voor werkgevers

Een aanzienlijk deel van de doelgroep van de Participatiewet wordt door de gemeente begeleid bij het zoeken naar werk. Een aantal van de mensen die onder deze wet vallen, zou in principe zelfstandig een baan moeten kunnen vinden. Het gaat dan om ongeveer 90.000 mensen met een arbeidsbeperking. Voor werkgevers is deze groep extra aantrekkelijk: ze tellen wel mee voor de banenafspraak, maar er zijn niet veel werkplekaanpassingen nodig.

Maak de match!

Zowel voor werkgevers als werknemers is het dus zaak dat hier de match wordt gemaakt. Werkgevers voldoen hiermee aan hun verplichtingen en werknemers kunnen aan de slag. Om deze specifieke groep werknemers met een beperking te vinden en aan te spreken, moeten vacatures duidelijk aangeven dat ze zich richten op de doelgroep van de Participatiewet.

Geplaatst op Dinsdag 16 juni 2015© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment