IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Eigenrisicodragen WGA-flex pas in 2017

Werkgevers kunnen pas in 2017 eigenrisicodrager voor de WGA-flex worden. Dit was al eerder aangekondigd, maar is nu definitief besloten. Dit uitstel is bedoeld om verzekeraars meer tijd te geven om passende WGA-verzekeringen te ontwikkelen. Maar werkgevers zijn niet per se gebaat bij dit uitstel.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de invoering van het eigenrisicodragen voor de WGA-flex vooral uitgesteld voor de verzekeraars bij wie werkgevers hun WGA-flexrisico kunnen gaan verzekeren. De afgelopen jaren hebben zij al forse verliezen geleden op de verzekeringen ERD WGA-vast. Verzekeraars krijgen nu meer tijd om een goede risicoanalyse te maken en daarop hun verzekeringsproducten aan te passen.

Pas in 2017 een alternatief

Voor werkgevers is het uitstel minder goed nieuws. Zij kunnen hun WGA-flexrisico momenteel alleen bij UWV onderbrengen en de UWV-premie blijft maar stijgen. Werkgevers hebben nu pas in 2017 een alternatief voor deze premie. Zeker voor werkgevers die hun flexrisico goed onder controle hebben, is een private verzekering vaak aantrekkelijker.

Arbeidsdeskundig advies is onontbeerlijk

Het flexrisico speelt een sleutelrol in deze kwestie. Werkgevers die straks moeten onderhandelen over een verzekering voor eigenrisicodragen, staan sterker als ze het flexrisico onder controle hebben. Arbeidsdeskundig advies is voor werkgevers onontbeerlijk om het flexrisico beheersbaar te houden. Voordeel van het uitstel is wel dat arbeidsdeskundigen meer tijd hebben om hun dienstverlening bij werkgevers bekend te maken.

Geplaatst op Dinsdag 16 juni 2015© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment