IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Inspectie SZW: Onvoldoende kennis bij klantmanagers

Gemeentelijke klantmanagers hebben onvoldoende kennis, waardoor hun caseloadbeheer te wensen overlaat. Dit stelt de Inspectie SZW in het jaarverslag 2014. Nu gemeenten ook verantwoordelijk zijn voor de werkverschaffing van mensen met een arbeidsbeperking, wordt dit probleem des te nijpender. Om hun werk goed te kunnen doen, moeten klantmanagers Participatiewet kennis hebben van hun doelgroep én van de arbeidsmarkt in hun regio.

De klantmanager Participatiewet moet mensen met een arbeidsbeperking aan het werk helpen bij gewone werkgevers. Dit is de kern van de Participatiewet. Daarvoor moeten deze klantmanagers op verschillende terreinen ingevoerd zijn. Op de eerste plaats moeten ze weten hoe ze de mensen met een arbeidsbeperking kunnen benaderen. Het gaat hierbij met name om arbeidsgehandicapten met een geestelijke beperking of aandoening.

Kennis van de arbeidsmarkt

Ook heeft de klantmanager Participatiewet kennis nodig van de arbeidsmarkt in zijn regio. Hij moet de (grote) werkgevers kennen en een duurzaam netwerk met hen opbouwen. Verder is het noodzakelijk dat klantmanagers Participatiewet op de hoogte zijn van de diverse financiële regelingen voor werknemers met een arbeidsbeperking. Dit kan werkgevers over de streep trekken een arbeidsgehandicapte aan te nemen.

Interne kennis ontwikkelen biedt veel voordelen

Natuurlijk kunnen gemeenten ook expertise inhuren, maar interne deskundigheid ontwikkelen biedt op termijn veel voordelen. Niet alleen is het goedkoper, interne experts hebben de broodnodige kennis van de gemeentelijke kaders die de externe adviseurs missen. Bovendien zijn interne deskundigen intrinsiek gemotiveerd hun werk zo efficiënt mogelijk te regelen en af te stemmen met overlappende beleidsterreinen.

Meer weten

Als opleider arbeidsdeskundigen wil IVA Opleiding & Training wil gemeenten en bedrijfsleven ondersteunen bij het optimaal inzetbaar maken van mensen. Vanuit deze expertise bieden wij de opleiding Participatiedeskundige. Onze docenten zijn toppers in hun vakgebied met veel praktische bagage. Vanuit de praktijk leren zij de klantmanagers Participatiewet wat ze moeten kennen en kunnen. Lees voor meer informatie ons whitepaper over de Participatiewet of neem contact op met IVA Opleiding & Training, tel. (0541) 53 87 75.

Geplaatst op Dinsdag 16 juni 2015© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment