IVA Opleidingen heeft een

klanttevredenheid van 96% volgens Cedeo

De Cedeo-Erkenning staat voor inzicht in de kwaliteit
van ons aanbod aan opleidingen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Nieuws

Blijf op de hoogte

Samenwerking met Zintens Groot Klimmendaal

Intensieve kennisdeling moet leiden tot optimale arbeidsrevalidatie
RMC Groot Klimmendaal en IVA opleiding en training brengen expertise bij elkaar

ARNHEM, 21 MEI 2015 – Arbeidsrevalidatie kan niet zonder arbeidsdeskundige kennis. Arbeidsdeskundigen hebben op hun beurt geen toegevoegde waarde zonder inzicht in de revalidatiepraktijk. Om die reden gaan RMC Groot Klimmendaal/Zintens en IVA opleiding en training intensief samenwerken. IVA gaat de arbeidsadviseurs van Zintens trainen. De studenten van IVA gaan gerichte stages volgen bij Zintens.

Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal beschikt sinds 1996 over een afdeling arbeidsrevalidatie die vanaf 2008 de naam Zintens draagt. Deze afdeling heeft ruim twintig medewerkers met specifieke kennis op het gebied van arbeidsdiagnostiek, arbeidstraining en arbeidsre-integratie. Zintens wil de kennis en expertise die het heeft actueel houden, aanvullen en op een hoger plan brengen met de kennis van IVA opleiding en training als ondernemend opleidingsinstituut.

Trainingen op locatie
Zintens heeft gekozen voor nauwe samenwerking met IVA opleiding en training. Opleiders van IVA opleiding en training gaan op locatie maatwerk trainingen verzorgen op het gebied van sociale zekerheidswetgeving voor de arbeidsadviseurs en overige medewerkers van Zintens. De trainingen worden op maat gemaakt door IVA. Dit gebeurt op basis van het werkgebied, de ontwikkelingen in de markt en de behoefte van het Zintens-personeel.

Gerichte stages vroege interventie en niet-aangeboren hersenletsel
IVA verzorgt de opleiding en (bij)scholing van arbeidsdeskundigen. Praktijkstages zijn een vast onderdeel van de opleidingen. Als onderdeel van de samenwerking gaat Zintens/Groot Klimmendaal arbeidsdeskundigen in opleiding stages aanbieden die zich richten op de relatie tussen arbeidsbelastbaarheid en enerzijds functionele klachten (SOLK) en anderzijds structurele klachtenbeelden (o.a. niet-aangeboren hersenletsel). Hierdoor kunnen arbeidsdeskundigen in opleiding hun theoretische kennis toetsen aan de praktijkervaringen van het revalidatiecentrum.

Veranderingen sociale zekerheid
Marloes Barendrecht, arbeidsadviseur bij Zintens, heeft hoge verwachtingen van de samenwerking. ‘Met de veranderingen in de sociale zekerheid en de komst van de participatiemaatschappij is het steeds belangrijker om zo vroeg mogelijk met arbeidsrevalidatie te beginnen. We moeten werk zo snel als mogelijk is meenemen in de behandeling. Dat kan niet zonder gedegen arbeidsdeskundige kennis.’ Volgens Henk van Ringen, directeur IVA opleiding en training, verbindt de samenwerking het beste van twee werelden: ‘We verbeteren de opleidingen én we kunnen op basis van praktijkervaringen nog gerichter zorgen voor optimale arbeidsrevalidatie.’

Over RMC Groot Klimmendaal/Zintens
Zintens is onderdeel van RMC Groot Klimmendaal en begeleidt mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Werk vormt voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Wanneer er door ziekte of een ongeval verandering ontstaan, kan het vinden of behouden van werk minder vanzelfsprekend zijn. De afdeling Zintens geeft daarbij ondersteuning, van onderzoek naar het huidige functioneren van de cliënt en de (terugkeer)mogelijkheden in hun werk, tot begeleiding op de werkplek zelf. www.zintens.nl.

Over IVA opleiding en training
IVA opleiding en training is nummer één in arbeidsdeskundige opleidingen. Het leidt professionals op die dankzij arbeidsdeskundige kennis en expertise tot creatieve, praktische oplossingen komen om mensen duurzaam en naar vermogen te laten werken. Dat gebeurt via kwalificerende opleidingen, minors, in-company trainingen en na- en bijscholingen. De opleidingen zijn altijd praktijkgericht, ze richten zich op echte bedrijven en echte, werkende mensen. www.ivao-t.nl.

Geplaatst op Dinsdag 16 juni 2015© 2020 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment