Terug naar het aanbod
Duur: 2 dagen
Datum: di, 19 jan 2021 09:00
Locatie: Utrecht
Investering: € 595 BTW-vrij

Inschrijven
Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Mail: g.vdvis@ivaopleidingen.nl

Neem contact op

Basistraining casemanagement In twee dagen de basis WvP, WIA en

Ben jij HR-adviseur, jurist, beginnend casemanager of heb jij te maken met verzuim en wil je meer weten over de wet verbetering poortwachter? Weet jij hoe je het gesprek kan aangaan met een zieke werknemer? 

In deze tweedaagse training wordt ingegaan op de eisen die het UWV aan de re-integratie stelt en welke doelen er binnen WvP gehaald dienen te worden.

Er wordt uitleg gegeven over de WIA en wanneer het deskundigenoordeel van meerwaarde kan zijn. De theorie wordt afgewisseld met communicatie oefeningen, zodat je ook daadwerkelijk leert hoe dit toe te passen in de praktijk.

In twee dagen tijd wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld, waarbij onderstaande doelen en kennis wordt eigen gemaakt.

Doel:

De deelnemer weet:

●          Welke eisen de Wet verbetering poortwachter aan de re-integratie inspanningen van werknemer en werkgever stelt

●          Welke eisen de Wet verbetering poortwachter stelt en wat de rol van het UWV is

●          Welke eisen een dossier moet voldoen, zodanig dat het het dossier ´Poortwachterproof´ is.

●          Wat de voorwaarden zijn om voor een WGA- of IVA-uitkering in aanmerking gebracht te kunnen worden

●          Wat een deskundigenoordeel is, wie waar het deskundigenoordeel kan aanvragen, wie het deskundigenoordeel uitvoert en wat de kosten van een deskundigenoordeel zijn

De deelnemer kan:

●          Een verzuimgesprek voeren, om enerzijds een analyse van het probleem in kaart te brengen en anderzijds tot een concreet plan van aanpak te komen

●          Een verzuimgesprek voeren, waarbij de verschillende belangen benoemd kunnen worden.

niet van toepassing

Voor deze basistraining is geen specifieke vooropleiding of werkervaring vereist. Alle deelnemers die meer willen weten over verzuim, WvP en WIA zijn van harte welkom. 

De opleiding vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur. De studiebelasting staat gelijk aan deze opleidingsdagen en beslaat 16 uur. 

De kosten bedragen €595,- voor twee dagen. Indien aansluitend de opleiding tot arbeidsdeskundig casemanager (CROV) gevolgd wordt, worden deze dagen niet in rekening gebracht. 

Tweedaagse CasemanagementUtrecht, 19 januari 2021
Inschrijven
© 2020 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment