Inschrijven

1 dagdeel

€ 295,- BTW-vrij

2 accreditatiepunten


Wo, 21 apr 2021 09:00

Inlog via Zoom volgt voor aanvang


Di, 30 nov 2021 13:00

Den Bosch


Geriet van de Vis Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Stuur een mail

Preventie en verzuim

Verzuim is uit, werkplezier is aan. Dit is onze visie als het gaat om verzuim en inzetbaarheid. Wij geloven dat verzuim voorkomen en opgelost kan worden door altijd te kijken naar de volgende drie aspecten:

  • Ambitie: welke ambitie hebben medewerkers in hun werk (met en zonder gezondheidsklachten of een nare situatie)? Het gaat hierbij over willen.
  • Kwaliteiten: benut de medewerker de juiste competenties en ervaring om het werk uit te kunnen (blijven) voeren. Het kunnen staat centraal.
  • Zuurstof: is er voldoende zuurstof aanwezig binnen het team / bij de leidinggevende om het werk met plezier (weer) te kunnen verrichten? Hierbij draait het om het mogen. Tijdens de training staat actiegericht leren centraal. Dat betekent dan ook dat we aan de slag gaan met verschillende modellen, maar ook vragen, casussen en uitdagende situaties van de deelnemers zelf. Rode draad is het sturen op preventie- en verzuim waarbij we expliciet inzoomen op het beïnvloeden van gedrag.

We maken hierbij gebruik van een gespreksmodel ‘Van IJS- naar EISberg’. Dit is een pragmatische handreiking aan de deelnemers.

Er is ruimte voor het voeren van diverse gesprekken bijv. het coachen van een leidinggevende in gespreksvoering, terugkoppeling gesprekken na een onderzoek, en of een preventief gesprek met medewerkers voor balans herstel.

Over de trainer: Nasim Hamidian is consultant, trainer en coach bij Hera. Met haar achtergrond als gezondheidswetenschapper en enorme affiniteit voor gedragsverandering en vitaliteit, heeft Nasim in 2016 de stap gemaakt naar de branche van arbodienstverlening, verzuim en inzetbaarheid. Nasim is gedreven en resultaatgericht, is analytisch ingesteld en denkt altijd in oplossingen.