Inschrijven

1 dagdeel

€ 225,- BTW-vrij

2 accreditatiepunten


Wo, 30 sep 2020 13:00

Utrecht, Vechtsebanen


Geriet van de Vis Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Stuur een mail

Persoonlijkheidsstoornissen volgens de DSM V en meer

Volgens epidemiologisch onderzoek zou 10% van de gehele populatie voldoen aan de criteria van een persoonlijkheidsstoornis. Dat betekent dat je in je werk onvermijdelijk mensen tegenkomt met kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis. Door kenmerken eerder te herkennen kun je beter inspelen op het gedrag en de communicatie beïnvloeden. Dit maakt de kans op misverstanden en conflicten kleiner.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De criteria van de persoonlijkheidsstoornissen volgens de DSM V  via de ‘technische’ benadering.
  • Een inhoudelijke benadering waarbij wordt ingegaan op de verschillende clusters van persoonlijkheidsstoornissen en de achterliggende problematiek of werkzame mechanismen.
  • Het omgaan met mensen met ‘bijzondere kenmerken’ met behulp van de schema gerichte benadering zoals die onder andere is beschreven door Adriaan Sprey.

Over de spreker: Wout Achterveld is als diagnosticus werkzaam op het snijvlak van arbeid en gezondheid. Als re-integratiedeskundige probeert Wout met behulp van psychologisch onderzoek iets te zeggen over de psychische belastbaarheid van kandidaten en de factoren en kenmerken waarmee rekening gehouden moet worden. De basis voor zijn kennis is gelegd in de psychiatrie, waar zijn carriere is begonnen. Wout treedt regelmatig op als trainier of docent, onder meer bij de opleiding tot arbeidsdeskundige van IVA Opleidingen.