11 dagen

Woe, 3 maart 2021

Fysiek en / of online

€ 3990,- BTW-vrij

50 accreditatiepunten

Inschrijven

Geriet van de Vis Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Stuur een mail

De arbeidsdeskundige binnen de Letselschade

De positie als arbeidsdeskundige binnen het werkveld van Letselschade is bijzonder. Niet alleen lever je een bijdrage aan een optimale re-integratie van je cliënt, ook probeer je de schadelast te beperken of zelfs te voorkomen. Ga jij je als arbeidsdeskundige in de nabije toekomst bezighouden met het vaststellen van arbeidsongeschiktheid, re-integratie binnen de letselschade, dan is de post-hbo opleiding Letselschade een goede basis.

Wat kun je straks:
Gezondheid in relatie tot (letsel)schade vormt je basisuitrusting. Je kent je rol binnen dit complexe speelveld. Je houdt rekening met zaken als: wie is je opdrachtgever, welke positie neem je in en hoe communiceer je tijdens de verschillende procesfasen. Je bent in staat om het letselschadedossier goed uit te voeren.

Inhoud:

Je leert kijken naar diverse werkkaders, zoals aansprakelijkheidsrecht, sociale zekerheid en voorzieningen vanuit WMO of zorgverzekering in relatie tot letselschade, regres, bedrijfsongeval en jurisprudentie, en leert via stapsgewijs onderzoek een hypothetische carrière vast te stellen.

Lesdagen zijn als volgt:

Algemeen:
1 Juridisch speelveld binnen letselschade
2 Communicatie: vier fases van verwerking
3 Context van gezondheid vanuit het perspectief van letselschade
4 Ethiek

Thema re-integratie
5 Re-integratie werknemer
6 Re-integratie student, ondernemer en anderen
7 Zorgschade
8 Herstelgedrag en werk

Thema beoordelen
9 Claimbeoordeling bij letselschade
10 Claimbeoordeling van ondernemers bij letselschade
11 Praktijkdag

E-learning: Voor de onderwerpen ziektebeelden, kinesiologie, systeemkunde en rapporteren gebruik je e-learning.
Examendag: De opleiding wordt afgesloten met een examendag, waarbij kennis zowel in een mondeling als schriftelijk examen zal worden getoetst.

Studiebelasting  en lestijden

De opleiding letselschade bestaat uit elf lesdagen en een examendag, verspreid over een periode van 10 maanden. 
Houd rekening met een extra studiebelasting van 8 tot 12 uren per lesdag.

De lesdagen starten om 9.00 en eindigen tussen 16.00 en 17.00 uur.
Eens per drie weken heb je een lesdag. De lessen zijn altijd op een vaste dag in de week. We houden rekening met de schoolvakanties in alle regio’s.

Certificering

Je rondt je opleiding af met een examen. Na succesvolle afronding ontvang je een door Saxion en IVA Opleidingen erkend post-hbo certificaat.

Toelatingseisen

Voor de post-hbo letsel heb je een afgeronde opleiding tot Arbeidsdeskundige (met diploma) nodig. Daarnaast beschik je over een van onderstaande vereisten:

1. Afgeronde Basisopleiding AOV en Letselschade.
2. En / of: ten minste 6 maanden aantoonbaar werkzaam op een werkplek binnen de AOV of Letselschade.
*   Heb je vragen over de geschiktheid van jouw werk, ervaring of functie voor deelname aan de cursus? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Intakegesprek

Als we jouw aanmelding hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek waarin we aanvullende informatie geven over de cursus, de vakken, registratie en certificering. Ook bespreken we jouw aanmelding.

Advies op maat

Wil je zowel de basis-, als AOV, als letselopleiding volgen? Dan kun je bovenstaande opleidingen aaneengesloten volgen tegen gunstige voorwaarden. Interesse? Neem contact op voor een passende aanbieding.

Uiteraard is het mogelijk om voor jouw organisatie maatwerk te leveren, bijvoorbeeld in de vorm van een in-company traject. Vraag naar de mogelijkheden, wij denken graag met je mee.

Contact

Twijfel je of deze post-hbo opleiding past bij je huidige ervarings- en kennisniveau of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met:

  • IVA Opleidingen: Geriët van de Vis-Meijer: g.vdvis@ivaopleidingen.nl of 06 – 8108 9782.
  • Saxion: Geja Reusken: g.j.reusken@saxion.nl of 06 - 1907 3406.

Over ons

De post-hbo opleiding AOV en Letselschade is door IVA Opleidingen en Saxion ontwikkeld. IVA Opleidingen is specialist én grondlegger van arbeidsdeskundige opleidingen en ook Saxion biedt al ruim 20 jaar opleidingstrajecten aan, waaronder de post-hbo leergang Arbeidsdeskundige. Deze gebundelde expertise maakt van deze opleiding een ideale kennisboost voor arbeidsdeskundigen.

IVA Opleidingen en Saxion kiezen uitsluitend voor docenten die in de praktijk bewezen hebben tot de top te behoren. Dit zijn zowel docenten van onze academies als vakdocenten die werkzaam zijn in de beroepspraktijk. Docenten zijn direct betrokken bij de ontwikkeling van de cursus onder leiding van een onderwijskundige.