9 dagen

Di, 2 maart 2021

Fysiek en / of online

€ 3890,- BTW-vrij

45 accreditatiepunten

Inschrijven

Geriet van de Vis Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Stuur een mail

De arbeidsdeskundige binnen de AOV

De positie als arbeidsdeskundige binnen het werkveld AOV is bijzonder. Niet alleen lever je een bijdrage aan een optimale re-integratie van je cliënt, ook probeer je de schadelast te beperken of zelfs te voorkomen. Ga jij je als arbeidsdeskundige in de nabije toekomst bezighouden met het vaststellen van arbeidsongeschiktheid of re-integratie van ondernemers binnen de AOV? Dan is de post-hbo opleiding De arbeidsdskundige binnen de AOV een goede basis.

De opleiding is in samenwerking met Saxion ontwikkeld en wordt in samenwerking met Saxion gegeven. 

Wat kun je straks

Na afronding kun je een ondernemer met een AOV-polis re-integreren binnen zijn onderneming of in de maatschappij. Je weet hoe je polisvoorwaarden toepast om tot een goede beoordeling te komen. Je toolkit bestaat uit gesprekstechnieken, rapportagemethodieken en kennis over bedrijfsprocessen, (on)mogelijkheden van een onderneming en bedrijfseconomische aspecten.

Inhoud

Je doet kennis op van de rol van arbeidsdeskundige bij een verzekeraar het interpreteren van medische beperkingen, jaarcijfers en het gedegen motiveren van keuzes.

De lesdagen zijn daarbij als volgt:

1 Criteria arbeidsongeschiktheid en polisvoorwaarden
2 Een (re-integratie)gesprek met een ondernemer
3 ICF-model in relatie tot beperkingenlijst en de rol van de medisch adviseur
4 Systeemkunde als onderbouwing voor de functie-taakanalyse
5 Praktijkdag
6 Bedrijfseconomische aspecten en jaarcijfers
7 Re-integratie van een ondernemer
8 Voorzieningen en aanpassingen
9 Praktijkdag

E-learning: Voor de onderwerpen ziektebeelden, systeemkunde en rapporteren gebruik je e-learning.
Examen: De opleiding wordt afgesloten met een examendag, waarbij kennis zowel in een mondeling als schriftelijk examen zal worden getoetst.

Studiebelasting  en lestijden

De opleiding AOV bestaat uit negen lesdagen en een examendag, verspreid over een periode van 8 maanden. 
Houd rekening met een extra studiebelasting van 8 tot 12 uren per lesdag.

De lesdagen starten om 9.00 en eindigen tussen 16.00 en 17.00 uur.
Eens per drie weken heb je een lesdag. De lessen zijn altijd op een vaste dag in de week. We houden rekening met de schoolvakanties in alle regio’s.

Certificering

Je rondt je opleiding af met een examen. Na succesvolle afronding ontvang je een door Saxion en IVA Opleidingen erkend post-hbo certificaat.

Toelatingseisen

Voor de post-hbo AOV heb je een afgeronde opleiding tot Arbeidsdeskundige (met diploma) nodig. Daarnaast beschik je over een van onderstaande vereisten:

1. Afgeronde Basisopleiding AOV en Letselschade.
2. En / of: ten minste 6 maanden aantoonbaar werkzaam op een werkplek binnen de AOV of Letselschade.
*   Heb je vragen over de geschiktheid van jouw werk, ervaring of functie voor deelname aan de cursus? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Intakegesprek

Als we jouw aanmelding hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek waarin we aanvullende informatie geven over de cursus, de vakken, registratie en certificering. Ook bespreken we jouw aanmelding.

Advies op maat

Wil je zowel de basis-, als AOV, als letselopleiding volgen? Dan kun je bovenstaande opleidingen aaneengesloten volgen tegen gunstige voorwaarden. Interesse? Neem contact op voor een passende aanbieding.

Uiteraard is het mogelijk om voor jouw organisatie maatwerk te leveren, bijvoorbeeld in de vorm van een in-company traject. Vraag naar de mogelijkheden, wij denken graag met je mee.

Contact

Twijfel je of deze post-hbo opleiding past bij je huidige ervarings- en kennisniveau of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met:

  • IVA Opleidingen: Geriët van de Vis-Meijer: g.vdvis@ivaopleidingen.nl of 06 – 8108 9782.
  • Saxion: Geja Reusken: g.j.reusken@saxion.nl of 06 - 1907 3406.

Over ons

De post-hbo opleiding AOV en Letselschade is door IVA Opleidingen en Saxion ontwikkeld. IVA Opleidingen is specialist én grondlegger van arbeidsdeskundige opleidingen en ook Saxion biedt al ruim 20 jaar opleidingstrajecten aan, waaronder de post-hbo leergang Arbeidsdeskundige. Deze gebundelde expertise maakt van deze opleiding een ideale kennisboost voor arbeidsdeskundigen.

IVA Opleidingen en Saxion kiezen uitsluitend voor docenten die in de praktijk bewezen hebben tot de top te behoren. Dit zijn zowel docenten van onze academies als vakdocenten die werkzaam zijn in de beroepspraktijk. Docenten zijn direct betrokken bij de ontwikkeling van de cursus onder leiding van een onderwijskundige