Bij- en nascholing

Actueel, inspirerend en praktijkgericht

IVA Opleidingen biedt exclusieve bij- en nascholing voor arbeidsdeskundigen en casemanagers. De bij- en nascholing laat zich kenmerken als: actueel en inspirerend met 100% aansluiting op de praktijk. De ontwerpers van de bij- en nascholing en de docenten en sprekers zijn vooraanstaande gespecialiseerde professionals uit de sector. Als geen ander kennen zij het vak, de actualiteit en de toepassing van de inhoud in het dagelijkse werk.

Tevens biedt IVA Opleidingen een volledige vervolgopleiding voor arbeidsdeskundigen binnen de AOV en Letsel. (Lees meer hierover in het tweede deel van deze pagina) Hiermee leer je handelen in het specifieke werkveld van verzekeraars, schadelastbeheersing en voorzieningen.

Aanbod in bij- en nascholingen

Met bijscholing houdt u uw kennis op peil en ontvangt u PE-punten ten behoeve van uw certificering. 

Lees meer voor ons huidig aanbod

Hier vindt u een overzicht van reeds gevolgde bijscholingen en certificaten tot en met 2020 in de oude omgeving.

Bekijk uw overzicht van voor 2021

STAP-budget

Particulieren die een opleiding voor hun toekomstig beroep volgen, niet betaald door de werkgever, kunnen een STAP-budget aanvragen: zie ook: www.stapuwv.nl

Wil je hiervan gebruik maken? Dat kan als:

  •  je de opleiding als "burger", dus particulier betaald en dit dus niet vergoed krijgt vanuit je werkgever.
  • STAP-budget is niet toegankelijk voor abonnementen, wel komen alle "losse" bijscholingen, modules en opleidingen van IVA Opleidingen in aanmerking
  • het budget kan alleen worden aangevraagd voor scholingen die 4 weken ná de aanvraagperiode starten, maar binnen 3 maanden na de aanvraagperiode.

Dit zijn de STAP-budget voorwaarden:
➜Je moet tenminste 18 jaar zijn en de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt hebben
➜Je mag geen andere onderwijs gerelateerde financiering of tegemoetkoming, zoals studiefinanciering ontvangen
➜Je bent in de afgelopen 2 jaar voor minstens 6 maanden in Nederland verzekerd geweest voor de volksverzekeringen
➜Je mag maar 1 keer per kalenderjaar een opleiding volgen waarbij je STAP-budget subsidie hebt ontvangen of aangevraagd
➜Het STAP-budget mag niet op zijn bij het UWV
➜De training of opleiding die je wilt volgen geregistreerd is in het scholingsregister van DUO. Dat zijn onze opleidingen!🎉
➜Je moet minimaal 80% aanwezig zijn bij je training of opleiding en de training/ opleiding met goed gevolg afronden

Je leest alle voorwaarden ook terug op rijksoverheid.nl 


Opleiding arbeidsdeskundige binnen de AOV en Letsel

Als arbeidsdeskundige binnen de AOV of letselschade vervul je een andere rol dan binnen de WvP. Naast een oordeelsvorming over geschiktheid voor het werk en de re-integratiemogelijkheden, probeer je de schadelast te beperken of zelfs te voorkomen. Je rol binnen het proces is die van adviseur, waarbij belangen van diverse stakeholders uiteen kunnen lopen. In deze opleiding krijg je meer inzicht in deze stakeholders en de belangen, maar ook re- integratiemogelijkheden, voorzieningen, claimbeoordeling en advisering.

Wil je kennismaken of ben je werkzaam als arbeidsdeskundige binnen de AOV? Dan zijn er een aantal bijscholingen specifiek gericht op de rol van de arbeidsdeskundige binnen de AOV.

Lees meer

Wil je kennismaken of ben je werkzaam als arbeidsdeskundige binnen de letselschade? Dan zijn er een aantal bijscholingen specifiek gericht op de rol van de arbeidsdeskundige binnen de Letselschade.

Lees meer