Bij- en nascholing

Actueel, inspirerend en praktijkgericht

IVA Opleidingen biedt exclusieve bij- en nascholing voor arbeidsdeskundigen en casemanagers. De bij- en nascholing laat zich kenmerken als: actueel en inspirerend met 100% aansluiting op de praktijk. De ontwerpers van de bij- en nascholing en de docenten en sprekers zijn vooraanstaande gespecialiseerde professionals uit de sector. Als geen ander kennen zij het vak, de actualiteit en de toepassing van de inhoud in het dagelijkse werk.

Tevens biedt IVA Opleidingen een volledige vervolgopleiding voor arbeidsdeskundige binnen de AOV en Letsel. Hiermee leer je handelen in het specifieke werkveld van verzekeraars, schadelastbeheersing en voorzieningen

Aanbod in bij- en nascholingen

Met de bijscholing houdt u uw kennis op peil en ontvangt u PE-punten ten behoeve van uw certificering. 
Bekijk het overzicht
Met de bijscholing blijft u op de hoogte van actualiteiten en bent u op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkveld. 
Bekijk het overzicht

Opleiding arbeidsdeskundige binnen de AOV en Letsel

Als arbeidsdeskundige binnen de AOV of letselschade vervul je een andere rol dan binnen de WvP. Naast een oordeelsvorming over geschiktheid voor het werk en de re-integratiemogelijkheden, probeer je de schadelast te beperken of zelfs te voorkomen. Je rol binnen het proces is die van adviseur, waarbij belangen van diverse stakeholders uiteen kunnen lopen. In deze opleiding krijg je meer inzicht in deze stakeholders en de belangen, maar ook re- integratiemogelijkheden, voorzieningen, claimbeoordeling en advisering.

De drie modules zijn ontwikkeld door IVA Opleidingen en Saxion Hogeschool.

 

In de basismodule maak je kennis met het werk van arbeidsdeskundige binnen de AOV en letselschade.

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met het werk van arbeidsdeskundigen binnen WvP en WIA qua competenties en werkwijze?  

Meer over de basismodule

Deze post-hbo opleiding gaat in op het vaststellen van arbeidsongeschiktheid of re-integratie van ondernemers binnen de AOV.

Na afronding kun je een ondernemer met een AOV-polis re-integreren binnen zijn onderneming of in de maatschappij.

Lees meer

Deze post-hbo opleiding gaat in op het vaststellen van arbeidsongeschiktheid, re-integratie of het uitvoeren van letselschade.

Gezondheid in relatie tot (letsel)schade vormt je basisuitrusting. Je kent je rol binnen dit complexe speelveld.

Lees meer