Meer dan het leren van een vak

Het gaat over jouw ontwikkeling

Jouw authentiek leiderschap en over de rol die jou krachtig
en onderscheidend maakt

Wil je graag persoonlijk advies?

Terug naar aanbod
Duur: 1 dagdeel
Datum: do, 6 feb 2020 13:00
Locatie: Utrecht
Investering: € 295 BTW-vrij
Accreditatiepunten: 2

Inschrijving gesloten.
Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Mail: g.vdvis@ivaopleidingen.nl

Wil je graag persoonlijk advies?

Ons aanbod

Ouderen aan het werk - Turgut Hefti

Inzetbaarheid van oudere werknemers

Nog niet zo lang geleden zagen wij als arbeidsdeskundigen weinig oudere werknemers aan onze bureaus voorbij komen. Tot voor kort werden inzetbaarheidsvraagstukken van oudere werknemers immers ‘opgelost’ door WAO en VUT of andere arrangementen om eerder stoppen met werken mogelijk te maken.

Mede door het vraagstuk vergrijzing en ontgroening is het mes gezet in deze arrangementen. Voor een ieder geldt dat langer doorwerken het uitgangspunt is (in 2021 tot 67 jaar). Er zullen vast werknemers zijn die er inderdaad in slagen op een prettige wijze hun pensioen- en AOW-gerechtigde leeftijd te halen. Maar die werknemers zien wij niet of nauwelijks. Als arbeidsdeskundige zien wij vooral werknemers die de eindstreep niet of slechts moeizaam zullen halen. En die groep groeit.

Maar hoe slagen we erin ook oudere medewerkers langer inzetbaar te houden? In de praktijk blijkt dit verre van eenvoudig; de inzetbaarheid van oudere werknemers is een relatief jong fenomeen en staat eigenlijk nog in de kinderschoenen.

Tijdens de training ‘Inzetbaarheid van oudere werknemers’ laat arbeidsdeskundige Turgut Hefti u zien hoe onze beroepsbevolking is opgebouwd, wat de consequenties van vergrijzing en ontgroening zijn, wat we kunnen leren van best practices, wat kalenderleeftijd en inzetbaarheid met elkaar te maken hebben. Daarnaast passeren allerlei andere zaken die met duurzame inzetbaarheid te maken hebben de revue.

Over de trainer: Mr. Turgut Hefti, is arbeidsdeskundige (geregistreerd) en juridisch adviseur. Als mens is hij gedreven, inspirator, resultaatgericht, staat de menselijke maat centraal en is hij pragmatisch in zijn aanpak.

Naast het werk als arbeidsdeskundig geeft hij regelmatig lezingen en les als docent recht en sociale zekerheid bij onder meer SOSV, IVA Opleiding en Training, Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum, Weka/HRPraktijk, Medisch Ondernemen. Turgut Hefti is auteur bij Weka/HR Praktijk (Gezond in bedrijf, Probleemanalyse, Jaarboek verzuim en re-integratie, Ezine Gezondheidsbeleid).

© 2020 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment