Meer dan het leren van een vak

Het gaat over jouw ontwikkeling

Jouw authentiek leiderschap en over de rol die jou krachtig
en onderscheidend maakt

Wil je graag persoonlijk advies?

Terug naar aanbod
Duur: 1 dagdeel
Datum: di, 15 okt 2019 13:00
Locatie: Apeldoorn
Investering: € 295 BTW-vrij
Accreditatiepunten: 2

Inschrijving gesloten.
Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Mail: g.vdvis@ivaopleidingen.nl

Wil je graag persoonlijk advies?

Ons aanbod

Wat is duurzaam inzetbaar? - Claudia van Daal

Duurzame inzetbaarheid is een ruim begrip en omvat onder meer fysieke en mentale gezondheid, vitaliteit, kennis en kunde, talenten en mentaliteit. Het betreft competenties, belastbaarheid en motivatie.

Er is de afgelopen jaren veel aandacht geweest voor het zo snel mogelijk aan de slag krijgen van verzuimende medewerkers. We zien dat leidinggevenden in toenemende mate het casemanagement voeren en frequent contact hebben om de terugkeer naar het werk te bespoedigen. Het resultaat is mogelijk een verbetering van verzuimcijfers en de daarbij behorende kosten.

Maar is het managen van verzuim hetzelfde als het bevorderen van inzetbaarheid?

Inzetbaarheid bevorderen is een compleet andere benadering dan het managen van verzuim. Bij duurzame inzetbaarheid gaat het niet alleen om preventie van verzuim. Het gaat erom dat werknemers in hun arbeidsleven doorlopend over daadwerkelijk realiseerbare mogelijkheden alsmede over de voorwaarden beschikken om in huidig en toekomstig werk productief en inzetbaar blijven.

In deze scholing "wat is eigenlijk duurzaam inzetbaar?" wordt het containerbegrip duurzame inzetbaarheid concreet gemaakt en worden er handvatten geboden om hiermee aan de slag te gaan. Deze bijeenkomst geeft handvatten om zowel werkgevers als werknemers bewust te maken voor de veranderingen die nodig zijn om iedereen productief en inzetbaar te krijgen en te houden.
De training gaat in op het begrip "duurzame inzetbaarheid" in de zin van 

  • fit tussen mens en organisatie, nu maar ook in de toekomst;
  • gesprek tussen werknemer en werkgever, dat nodig is om de inzetbaarheid te bevorderen.

Het vraagt om een heldere, afgestemde aanpak om effectief te kunnen zijn. Daarbij is een stap-voor-stap werkwijze nodig. Deze scholing kan de eerste stap zijn.

Over de trainer:

Als adviseur duurzame inzetbaarheid en als arbeidsdeskundige, adviseert Claudia verschillende organisaties met vraagstukken op dit gebied. Zij combineert het perspectief en haar ervaring als arbeidsdeskundige om duurzame inzetbaarheid bij zowel werknemer als werkgever onder de aandacht te brengen en hierin te adviseren. 

© 2020 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment