Meer dan het leren van een vak

Het gaat over jouw ontwikkeling

Jouw authentiek leiderschap en over de rol die jou krachtig
en onderscheidend maakt

Wil je graag persoonlijk advies?

Terug naar aanbod
Duur: 1 dagdeel
Datum: ma, 1 jul 2019 13:00
Locatie: Utrecht
Investering: € 295 BTW-vrij
Accreditatiepunten: 2

Inschrijven
Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Mail: g.vdvis@ivaopleidingen.nl

Wil je graag persoonlijk advies?

Ons aanbod

Fysieke belasting in de toekomst - Carin van den Bosch

Het werk van mensen verandert. Een deel van het werk wordt overgenomen door robots. Toch kunnen robots niet al het werk overnemen. Er is een toename van samenwerking tussen mensen en robots; de zogenaamde cobots. Daarnaast zijn er robots die mensen ondersteunen in hun werk, soms letterlijk, zoals bij gebruik van een exoskelet.

Door gebruik te maken van robots kan het fysieke werk van mensen verminderen, waardoor mensen met een lagere belastbaarheid toch goed werk kunnen verrichten. 

In deze nascholing komt aan bod:

  • De samenwerking tussen mens en robot
  • Het gebruik van exoskelets

Over de spreker: Carin van den Bosch is afgestudeerd als Inspanningsfysioloog aan de opleiding Bewegingswetenschappen (VU Amsterdam). Sinds 2004 is zij Europees gecertificeerd ergonoom (Eur.Erg.). Zij heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring in het vakgebied human factors en ergonomie en heeft haar eigen ergonomisch adviesbureau. Naast het onderzoeken en adviseren voor werkplekontwerp en werkplekinrichting, voert zij met regelmaat onderzoek uit naar de fysieke belasting in taken. Carin is naast docent Fysieke belasting en Ergonomie voor de opleiding tot arbeidsdeskundige ook docent aan opleidingen voor veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten en arbo-adviseurs.

© 2019 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment