Meer dan het leren van een vak

Het gaat over jouw ontwikkeling

Jouw authentiek leiderschap en over de rol die jou krachtig
en onderscheidend maakt

Wil je graag persoonlijk advies?

Terug naar aanbod
Duur: 1 dagdeel
Datum: wo, 9 jan 2019 13:00
Locatie: Utrecht
Investering: € 295 BTW-vrij
Accreditatiepunten: 2

Inschrijven
Geriët van de Vis – Meijer
Tel: 06-81089782
Mail: g.vdvis@ivaopleidingen.nl

Wil je graag persoonlijk advies?

Ons aanbod

Ploegendienst en gezondheid

Wat is het effect van ploegendienst op de gezondheid? En welke tips en adviezen kan je hierover geven? Meer dan 5000 ploegenmedewerkers hebben in de lifestyle trainingen korte vragenlijsten ingevuld over slaap, chronotype, vermoeidheid op het werk en herstel na het werk. Alexander van Eekelen neemt u aan de hand van deze gegevens mee over de gevolgen van ploegendienst op de gezondheid en wat effectieve maatregelen kunnen zijn. 

In de scholing komen de volgende onderwerpen aan bod:  

  • Humane fysiologie: uitleg over de basale mechanismen van de biologische klok, slaap/waak ritmiek, metabolisme, prestatievermogen als functie van tijdstip van de dag;
  • Inzicht in hoe dit zich verhoudt tot het werken in onregelmatige diensten;
  • Wat de belangrijkste knelpunten zijn voor medewerkers in deze diensten;
  • Wat zijn de gevolgen van onregelmatig werk op gezondheid en veiligheid;
  • Overzicht van effectieve maatregelen om de negatieve gevolgen van onregelmatig werk te minimaliseren, op het gebied van self management
    (wat kan de medewerker zelf doen en hoe kan de organisatie daarin ondersteunen), aanpassingen aan de werkomgeving (met name op het gebied van verlichting) en beleidsmatige aanpassingen.

Over de trainer:  Alexander van Eekelen (PhD) werk sinds 2005 als zelfstandig consultant specifiek met bedrijven en organisaties met onregelmatige diensten. Doelstelling is om gezondheid en veiligheid van medewerkers en bedrijfsprocessen te verbeteren. Onderdeel van zijn werk is het geven van voorlichting en training. Alexander geeft lifestyle training aan ploegenmedewerkers, beleidsgerichte training aan management en traingen over ploegendienst voor bedrijfs- en verzekeringsartsen van de NSPOH.

© 2018 - IVA Opleidingen B.V. CodeOn Webdevelopment